.


Custom Search

A reuma jelei

 

             R e u m á s   Í z ü l e t i   G y u l l a d á s.

        /RA-Rheumatoid Arthritis
vagy
          PCP-Sokízületi Gyulladás/

 Kegyetlen, alattomos, legtöbbször a kéz-láb ízületeiben lappangva kezdődő, majd egyre több ízületre kiterjedő fájdalmas betegség. Vigyázzunk családtagjainkra, és önmagunkra egyaránt. Ha az alábbi jelek bármelyikét észleli „azonnal” forduljon orvoshoz. Gyakran „még” külső jelek nélkül kezdődik a betegség, ezért ne hagyja, hogy kivizsgálás, és kezelés nélkül elküldjék, szimulálást feltételezve az orvosi rendelőből. Minél korábbi fázisban kerül kivizsgálásra, annál nagyobb az esélye, hogy megtalálható a kiváltó ok. S minél előbb  kap orvosi ellátást, gyógyszeres, és egyéb célzott kezelést, azon kevesek közé tartozhat, akik meggyógyulhatnak. Tudnia kell, hogy ez azt jelenti, minden tizedik betegtársunk meggyógyul, ezért a tét igen nagy.

         A TÉT CSALÁDTAGJA  -  VAGY AZ ÖN EGÉSZSÉGE

reuma_izuleti_gyulladas_marigizel_com

      Kérem figyeljen az alábbi jelekre: Ok nélkülinek látszó fáradtság, gyengeségérzet. Mozgáskor jelentkező fájdalomérzet. Bármely ujj hirtelen merevség érzése. Ujjainak, csuklójának váratlan gyengesége. Kéz vagy lábujj ízületének hirtelen beduzzadása. Talpak érzékenysége. Lépéskor fájdalomérzet, mintha göcsörtös felületen lépkedne. Akár önállóan is, jelentkező fájdalom a térdben… Kis vagy nagyízület hirtelen kivörösödése, bedagadása fájdalommal egyidőben. Lázas állapotban, testszerte az ízületek fájdalmassága.


          Bármely testrész oknélkülinek tűnő,
váratlan fájdalma, duzzadása, merevsége, nehezebben bemozgathatósága, főleg a reggeli órákban, vagy pihenés után, életkortól sajnos függetlenül, egy jel lehet. Ezért időben forduljon orvoshoz. Gyermekek sokszor vérvételtől, további vizsgálatoktól félve, le is tagadhatják, hogy valami fáj. Odafigyelve, mozgásukat, szokásaikat ismerve, elsősorban az édesanya felelőssége, hogy időben észrevegye: „baj van”.Sokszor jel lehet, egy ok nélkül, folytonosan kiejtett toll, írás közben, egy gyakori elakadás a szőnyeg szélében, mely a láb fájdalmából, nehezebb felemeléséből adódik, amit, egy mit sem sejtő gyermek csak úgy él meg, hogy ügyetlenebbnek, sutábbnak érzi magát, mint a többiek. Az orvosi vizsgálat, a diagnózis mérhetetlenül fontos, mert a gyulladás folyamatosan átterjed a kisizületekről a nagyobb izülete

Furcsa lehet, de az is utalhat lappangó ízületi gyulladásra, ha az addig uszodába járó, a vízben boldogan lubickoló gyermek (vagy felnőtt) viselkedése, érzése megváltozik. Akár az uszoda azonos hőmérsékletű térségében, akár a megszokott vízben fázik, holott addig, ugyanabban a közegben jól érezte magát. S itt a legfontosabb a „jelek” észrevétele. Lezajlott influenzás betegség után, ha bárhol testünkben fellobbanó gyulladás jelentkezik, könnyen kiderülhet, hogy visszamaradt szövődményről van szó. Orvosi kivizsgálás, beállított gyógyszerezés, terápiás kezelés mellett is megtörténhet, hogy állapotunk már visszafordíthatatlan. Bár gyógyszerekkel, fizikoterápiával jó esetben szintentartható, de egy életen át tartó, gyakran elviselhetetlen fájdalommal járó betegségről van szó, ezért a családi környezet mindennél fontosabb. Ne sajnáljuk a jó szót, a símogatást.                     

A szeretet ingyen van

de többet ér

                                 a legdrágább gyógyszernél is!

          

     

Custom Search


 


.
Copyright © 2008 Marigizel
Adatvédelmi Nyilatkozat - Felhasználói feltételek